Dit is New York

New York Tips

New York Tips

Natuurlijk staat deze hele website met must-see en must-do things in New York, en zijn het dus eigenlijk allemaal tips. Hier verzamelen we de wat minder bekende tips voor je, en dingen die je echt niet moet vergeten als je een stedentrip naar New York maakt!

Must-Do Tips

  • Als je veel bezienswaardigheden gaat bekijken in New York loont het echt om een New York Pass of New York CityPass aan te schaffen! Je bespaart dan niet alleen tijd en geld maar kunt ook wachtrijen overslaan. De New York Pass kan worden aangeschaft voor een vooraf gesteld aantal dagen, en de New York CityPass is 9 dagen geldig na eerste gebruik van de vouchers (je krijgt een boekje met vouchers). Bekijk zelf op de website welke pas voor jou het meest interessant is. En anders is het sowieso handig om vooraf in Nederland al je kaartjes te kopen voor de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken. 
  • Als het mooi weer is is het heerlijk om naar Central Park te gaan. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren. Maar wat denk je ervan om voor, tijdens of na het fietsen heerlijk te gaan picknicken in Central Park? Vlakbij Central Park, op Columbus Circle zit Whole Foods in de kelder van het winkelcentrum. Dit is een hele grote supermarkt waar je goed de producten kunt halen voor een heerlijke picknick! 
  • Ga met de Staten Island Ferry. Deze is namelijk gratis en je krijgt vanaf de boot een prachtig uitzicht op de haven van New York en het vrijheidsbeeld. De ferry vaart tussen St. George Ferry Terminal op Staten Island en de Whitehall Terminal in Lower Manhattan en duurt 25 minuten. De Whitehall Terminal in Manhattan ligt op 4 South Street (naast Battery Park). 
  • Schaf, vooral als je een week in New York blijft, een 7-daagse pas aan voor de Metro/Bus in New York. En vraag direct op het station waar je komt een kaart van de metro's en buslijnen, erg handig om bij je te hebben!
  • Breng een bezoekje aan een bioscoop! Er zitten bijvoorbeeld twee bioscopen op W42nd Street. 
  • Wandel of fiets over de Brooklyn Bridge voor een prachtig uitzicht. Je kunt bijvoorbeeld de metro naar Brooklyn nemen en over de brug teruglopen. 
  • Vaar met een Circle Line boottocht door New York, dit is vooral 's avonds erg mooi!
  • Voor het mooiste uitzicht ga je naar Top of the Rock in Rockefeller Center. Het is er minder druk, goedkoper en het uitzicht is prachtig!
  • Neem een CreditCard mee. In New York is het heel gebruikelijk om te betalen met je CreditCard. Er zijn wel veel pinautomaten maar de CreditCard is meer geaccepteerd in winkels, restaurants, etc. 

Share this page