Dit is New York

Bus in New York

Bus in New York

Het busvervoer wordt in New York, net als de metro, uitgevoerd door MTA. Dus plan je een trip naar New York? Dan is de bus een erg handig vervoermiddel in gebruik van te maken. De prijs voor een busrit is $2,50 (betalen met een MetroCard, dit is een chipkaart die ook voor de metro gebruikt kan worden. Ook kun je gepast betalen, maar dan alleen met muntgeld. Bij een kaartverkoop machine kun je ook een SingleRide ticket kopen, deze kost $2,75. 

Hoe werkt de bus in New York

Bushaltes zijn te vinden op straathoeken en hebben een lang rond bord met een bus embleem en een routenummer. Sommige haltes hebben bushokjes. Vaak is er ook een 'Guide-A-Ride' te vinden bij de halte, dat is een rechthoekig bordje dat aan de bushaltepaal vast zit met een routekaart en busschema. 

Als de bus aankomt, lees dan de bestemming op de voorkant van de bus of dit inderdaad de bus is die je wilt hebben. Stap vervolgens uit waar je wilt. Als je de bus in stapt, houd dan de MetroCard met de zwarte streep aan de rechterkant en het MetroCard logo naar je toe. Je kunt daarna je MetroCcard in de 'farebox'  steken, deze staat recht voor je als je de bus in stapt. Het bedrag wordt automatisch afgeschreven en je kaart komt er weer uit. Als je contant betaalt, dan kun je ook munten werpen in de farebox. 

De bus stopt elke twee of drie 'blocks'. Om aan te geven waar je wilt stoppen dan druk je op de stopknop. Zodra de bus stil staat ize je een groen licht bij de achterdeur om aan te geven dat de deur kan worden geopend. In sommige bussen gaan de deuren automatisch open als je op de gele band duwt op de deuren. 

Als je met de MetroCard hebt betaald, dan kun je gratis van bus naar metro overstappen, metro naar bus of bus naar bus, binnen 2 uur nadat je hebt betaald. Als je een Unlimited Ride Metrocard (zie de metro pagina voor meer informatie) hebt kun je onbeperkt reizen. Deze Unlimited Ride Metrocard kun je niet op Express bussen gebruik, tenzij je een 7-day Express Bus Plus MetroCard aanschaft. 

Als je met muntgeld hebt betaald, kun je gratis overstappen op bussen op kruisende routes. Vraag de buschauffeur om een transfer als je betaalt. De transfer is een MetroCard voor enkel gebruik met een zwarte streep over de onderkant. Als je in je bus-aansluiting stapt, dan moet je die kaart in de farebox doen (zwarte streep naar de rechterkant). Ook deze is twee uur geldig vanaf het moment dat je betaald hebt. 

Request-A-Stop

Met een Request-A-Stop kun je aan je buschauffeur vragen om je ergens op de route er uit te laten wat geen regulieren busstop is, tussen 22:00 en 05:00. Als het mogelijk is om veilig te stoppen, dan wordt je uit de bus gelaten. Request-A-Stop is beschikbaar op lokale busroutes en express routes, en niet beschikbar op limited-stop bus service, select bus service (SBS) en shuttle bus service. 

Express Bussen

New York heeft ruim 60 Express Bus routes. Vaak rijden deze bussen alleen op werkdagen in de spits. De prijs is $6 en je kunt betalen met je MetroCard, 7-Day Express Bus Plus MetroCard of gepast met munten (niet met pennies of biljetten). 

Share this page