Dit is New York

Shoppen in New York

Shoppen New York

Als je naar New York gaat, ontkom je er natuurlijk eigenlijk niet aan om daar ook even te gaan shoppen. Het shoppen in New York kan op diverse plaatsen en bij bekende ketens en warenhuizen, maar ook in minder bekende gebieden. Vaak zijn de artikelen in New York goedkoper dan in Nederland. Je kunt er bijvoorbeeld kleding kopen, maar ook electronica. 

Winkelgebieden

Fifth Avenue

Het bekende stuk van Fifth Avenue ligt tussen 49th Street en 60th Street. Het is een bekende winkelstraat van New York, maar ook een van de duurste (het behoort zelfs tot de duurste winkelstraten ter wereld). Je vindt hier voornamelijk duurdere grote merken en (chique) boetiekjes. Winkels die je hier vindt zijn bijvoorbeeld Versaci, Louis Vutton, Gucci, Rolex, Prada, Diesel, Tommy Hilfiger en Michael Kors. Ook vindt je hier de flagshipstore van Apple. 

Upper East Side

In de Upper East Side (Manhattan) vind je vergelijkbare merken als op Fifth Avenue. Het is gelegen tussen 59th en 96th Street (ten oosten van Central Park). Het is een chique, rustige wijk, die minder bekend is dan Fifth Avenue. Je vindt hier wel bekende merken zoals Sephora en Victoria's Secret, maar ook het bekende warenhuis Bloomingdale's (op 59th Street). In deze wijk vind je ook vele vintage winkels met tweedehands producten. De opbrengst gaat vaak naar goede doelen. 

SoHo

SoHo is een van de meest gevarieerde shopping gebieden in New York, van designer boetiekjes tot winkels die je nergens anders vindt. Dit gebied loopt van Canal Street (zuiden) tot Lafayette Street (oosten) tot Sixth Avenue (Westen, officieel Avenue of the Americas) en Houston Street in het noorden. De naam SoHo komt ook van de locatie, namelijk South of Houston. Je vindt hier winkels zoals Chanel en Apple. De gebouwen in SoHo dragen bij aan je shopbeleving, namelijk gebouwen die dateren van laat 19e eeuw. Ook zijn er nog steeds gallerijen te vinden. 

Warenhuizen

Bloomingdale's

Bloomingdale's is een gigantisch warenhuis in New York, waar je goed kunt verdwalen maar ook de leukste dingen kunt kopen. Dit warenhuis is iedere dag geopend. Je vindt dit warenhuis op diverse plaatsen in New York. Het adres van de vestiging in winkelgebied Fifth Avenue is 59th Street / 1000 3rd Avenue. Een tip is om bij de Customer Service een Discount Card te krijgen waarmee je 10% korting krijgt op vele artikelen. 

Macy's

Macy's in New York is het grootste warenhuis ter wereld. In dit warenhuis is veel kleding van bekende merken te vinden. Als je tijdens de feestdagen in New York bent, dan is dit echt een publiekstrekker door de vele kerstversieringen die er hangen. Dit warenhuis is erg groot. Je kunt hier een kortingspas krijgen voor 10% korting bij het Visitors Center. Je moet wel je paspoort meenemen. Macy's vind je op Herald's Square (kruising van Broadway, Avenue of the Americas en 34th Street), op 151 West 34th Street. 

Winkels

Abercrombie & Fitch

In New York vind je twee vestigingen van Abercrombie & Fitch (A&F), waarvan de store op Fifth Avenue de flagship store is. Deze bevindt zich op 720 5th Ave. Een tweede vestiging bevindt zich op 199 Water Street. De bekendste vestiging is die op Fifth Avenue, en er staat dan ook vaak een lange rij, vooral in het weekend. Probeer hier dus op een door de weekse dag naartoe te gaan, en dan zo vroeg of laat mogelijk op de dag. De winkel herken je niet snel, je kunt namelijk niet naar binnen kijken door de lamellen. 

Apple Store

Als je in New York bent en op zoekt bent naar een nieuwe iPad, Mac Book of iPhone, dan kun je naar de Apple store gaan. Als je hier iets koopt en je sluit garantie af, dan geldt deze ook gewoon in Nederland. Let er wel op dat prijzen vaak exclusief BTW vermeld worden. Je vindt diverse Apple Stores in Manhattan, bijvoorbeeld in SoHo (103 Prince Street), Fifth Avenue (767 Fifth Avenue) en op Broadway (1981 Broadway). 

Toys"R"Us

Op Times Square in New York vind je deze gigantische speelgoedwinkel. Dit warenhuis is 10.000m² groot, en er staat zelfs een reuzenrad in de winkel en een zes meter hoge T-Rex. Je kunt je hier dus zeker wel even vermaken Je vindt hier actiefiguren, barbie, LEGO, videogames en nog veel meer. 

M&M's World

M&M's World in New York vind je op 1600 Broadway. Deze winkel is ruim 2000m² groot en bevindt zich dus bij Times Square. Het is twee verdiepingen hoog en je vindt hier vele buizen gevuld met snoep. Ook vind je er kleding, horloges en spaarvarkens. 

Share this page