Dit is New York

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge New York

De Brooklyn Bridge, een hangbrug in New York, is gebouwd in 1883. De brug verbindt Lower Manhatten met Brooklyn over de East River en is ontworpen door John en Washington Roebling (vader en zoon). Tijdens de bouw van de brug zijn veel arbeiders gestorven (27) door de caissonziekte (men moest onder de waterspiegel werken) en door een val van de kabels. John Washington overleed door een infectie na een ongeluk met zijn voet waarbij een deel geamputeerd moest worden. Ook Washington Roebling had te maken met verlamming vanwege de caissonziekte, waardoor hij niet zelf toezicht kon houden op de bouwplaats. De vrouw van John Roebling was een belangrijke schakel geworden tussen Washington en de arbeiders ter plaatse. 

De overspanning van de brug is 486 meter. De brug is een National Historic Landmark sinds 1964. De totale lengte van de brug is 1825 meter. 

De brug heeft een hoger gelegen voetpad, waardoor je deze brug ook te voet over kunt gaan of (vanwege de afstand wellicht handiger) met de fiets. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de stad dus dit is zeker aan te raden. 's Avonds is de brug prachtig verlicht, dit is erg mooi om te zien. 

Share this page